#SeyirListem : Bu Sezon Seyretmek İstediğim Tiyatro Oyunları


Tiyatro oyunu seyretmeyi çok seviyorum! Her ay birkaç oyun seyretmeye çalışıyorum. Bu sezonu Ekim ayında seyrettiğim Teftişör ve Julie ile açtım. Kasım ayı için de Tiyatro Festivali biletlerim hazır! :)

Planlı programlı bir seyirci değilim ben. Kafama estikçe, denk geldikçe bilet alıyorum! Sevdiğim yazarlar, ekipler var; onları takip ediyorum. Ama çok alakasız şeyleri de eğer beni bir noktada çekerse hiç tereddütsüz seyrediyorum.

Bu sezon bir değişiklik yapıp seyretmek istediğim oyunların bir listesini yapayım dedim. Herhangi bir sıralama mantığı yok; öyle aklıma geldiği gibi, rast gele yazdım oyunları.
Kafamdaki liste güncellendikçe burayı da güncellerim;) 

Tiyatro Festivali biletlerim:




Seyir Listem:

·        Sevgili Arsız Ölüm- Dirmit https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/sevgili-arsiz-olum-dirmit Bu oyuna geçen sezon biletim vardı; aileden bir hastalık durumu çıkınca gidememiş, biletleri yakmıştım. Bu sezon seyretmeyi çok istiyorum bakalımJ

·        Kral Lear  https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/kral-lear-1
·        O.B.E.B. https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/o-b-e-b
·        Gelin Tanış Olalım https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/firat-tanis-ile-gel-tanis-olalim bir tiyatro oyunundan ziyade bir gösteri aslında; ama görmeyi çok istiyorum! :)
·        444 https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/444 Yiğit Sertdemir ne yapsa seyretmek istiyorum galiba! :)
·        Dünyada Karşılaşmış Gibi https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/dunyada-karsilasmis-gibi Berkun Oya’nın kafasına bayılıyorum! Bu oyunun da biletlerini aldım bile; Aralık’ta seyredeceğim! :)
·        Hayvan Çiftliği https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/hayvan-ciftligi-1
·        Hakikat, Elbet Bir Gün https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/hakikat-elbet-bir-gun Biletimi aldım bile! :)
·        Meçhulpaşa https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/mechul-pasa
·        Berlin Zamanı https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/berlin-zamani
·        Joseph K. https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/joseph-k DasDas’a çok mesafeliyim; yaptıkları işlere henüz hiç gitmedim. Joseph K.ya da özellikle bilet almadım bugüne kadar… Bu sezon bunu kırar mıyım bilmem; ama oyunu merak etmiyor değilim.
·        Zengin Mutfağı https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/zengin-mutfagi-1 Merak ediyorum aslında; ama yine DasDas’da, o yüzden gider miyim bilmiyorum…
·        Nihayet Makamı https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/nihayet-makami Sahne arkasında Yiğit Sertdemir var; yine seyretmek istiyorum! :)

Sizin listenizde hangi oyunlar var? Ya da tavsiye ettiğiniz, muhakkak seyret dediğiniz oyunlar hangileri?

Paylaşırsanız şahane sevinirim! :)

Yorumlar

  1. ben de seyir listemden bir kaç tane yazayım istedim :)

    - Estralanya - https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/estralanya hocalarımdan biri burada oynuyor, puanı da hayli yüksek bu sebeple çok merak ettim.

    -Bir Meşrutiyet Faciası Yahut Gündüzlerimiz - https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/bir-mesrutiyet-faciasi-yahut-gunduzlerimiz çok sevgili arkadaşım Volkan'ın oynaması, ben de geçen sezon bilet almama rağmen gidememem sebebiyle bu sezon izleyeceğim <3

    -Beş Sevim Apartmanı - https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/bes-sevim-apartmani nedense bunu çok merak ediyorum. Henüz bilet almadım ama izleyeceğim en yakın sürede.

    - Karabahtlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi - https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/karabahtli-kardeslerin-bitmeyen-sen-gosterisi buna geçen gün biletimiz vardı, ama rahatsızlık sebebiyle gidemedik :'(

    -Zabel - https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/zabel çok ödül aldı, çok merak ediyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler Gizem:) Beş Sevim Apartmanı2nı okuduğumda çok sevmiştim; nasıl oyunlaştırdılar acaba ya? Bak ben de merak ettim:) diğerleri de seyirlik görünüyor. Hangisine birlikte gidiyoruz? :)

      Sil
  2. Seviyorum aslında izlemeyi ama vakit ayırmıyorum Tiyatroya. Bu ara sıklıkla aklımda, teşekkürler liste için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla oyun seyretmek emek istiyor bence. Ciddi bir zaman ve bütçe ayırmak gerekiyor; planlamak, takip etmek, enerji sarfetmek... Ama bence değiyor! Ben elimden geldiğince oyun izlemeye çalışıyorum:)

      Sil
  3. Merhaba Mervecim,

    DT-Hamlet mutlaka, Eve Dönüş mutlaka, He-Go mutlaka, Son zenne mutlaka diyorum :) DasDas'a hiç mesafeli olma, iyidir, hatta bu sezon yine Çirkin varsa git derim. Beş Sevim ve Hayvan Çiftliği için mesafeli olabilirsin ama. Kumbaracı50 3. Richard'ı görmeden bu yılı bitirme sakın! Ah Yiğit Sertdemir, hastasıyım. OBEB ve 444 zaten listende ve çok seveceksin. Meşrutiyet Faciası çok şekerdir. Bakırköy Belediye Tiyatroları'nın oyunlarının hepsi güzeldir, ben iki kez izledim hepsini, Terör favorim. Tiyatroadam'ın yeni oyunları da gümbür gümgür geliyor. Ay o kadar çok var ki önereceğim :) zaten theMagger'dan takipleşiyoruz. İstersen benim bloğa da göz atabilirsin. www.daimatiyatro.com
    Sevgiler çok,
    Eda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DT-Hamlet'i, He-Go'yu ve 3. Richard'ı geçen sezonlarda seyrettim:) DasDas için özellikle Berliner Ensemble için uyguladıkları abuk fiyat politikası sebebiyle ciddi soğumuştum; bir de çizgilerii, AVM tiyatrosu olmaları, marka kaygıları...vs. ısınamıyorum. Blogunu da zevkle takip ediyorum! :)

      Sil
  4. Sevgimle merhaba...
    4.sezonunu 306 oyunla gecen hafta merhaba diyen usta oyuncu Sumru Yavrucuk'un ellerinin, ruhunun sihriyle devleşen "Shirley" tek kisilik müzikli-komedi... (Oyundaki sarkilari da sevgili Selmin Artemiz soyluyor. Bazen de ben:)kimbilir belki birinde ben sarkilari soylerken karsilasabiliriz.... Ve ikinci oyun yine Sumru Yavrucuk'un ustaligini konusturdugu yillar sonra ayni efsane kadroyla yeniden sahnelenen "Leeannen'in Güzellik Kraliçesi" Sevgiyle, sanatla, içtenlikle...
    CanSu

    YanıtlaSil
  5. Küçük Salon'da Frida'yı tavsiye ederim. İstanbul'daydınız değil mi ?

    Küçük Salon Kadıköy Bahariye'de instagramdan da görebilirsin :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Osman ve Yeniden Kitap Kulübü

Ev...

Hafta Sonu Yeşil Bir Kaçış: Ortanca Evleri