Adaçayı...

Dün akşam evde adaçayı yaktım.

Bir kabın içine koyduğum adaçayı yapraklarını yaktım. Hoş bir koku ve hafiften bir duman yayıldı etrafa. Elimde yanan yapraklarla tüm evi gezdim. Dualar okudum; güzel cümleler kurdum, niyetlerimi dile getirdim, peş peşe…

Neden diye soracak olursanız; evdeki havayı temizlemek, olumlu bir enerji yaymak için. Bir arkadaşım bahsetmişti, sonrasında da üşenmedim, araştırdım; bir sürü kaynakta yer alıyor. Hem spiritual hem de bilimsel dayanakları vardı. Adaçayı yakmak, evdeki enerjiyi yeniliyor; olumlu bir hava yayıyormuş.

Deneyeyim istedimJ

Zira, son birkaç haftadır her gün yeni bir şey çıkıyor, baş etmemiz gereken. Ya evde ya işte ya da eşyalarımızla ilgili yapılması gereken, planda olmayan bir şeyler kapımızı çalıyor!

Kısaca özetlemek gerekirse, bayram tatilinden döndüğümüzde gördük ki bizim arabaya çarpıp kaçmışlar. Ertesi gün Cemal arabayı servise götürmek üzere çıktı; park ettiği bir yerden arabayı çekmişler. Cezasıydı, geri alımıydı uğraştı. Bir gün sonra eve temizlik için yardıma gelen abla banyoyu temizlerken duşa kabinin camı patlamış; Allah’a şükür ona bir şey olmamış. Sonraki gün de iki kez tamir edilen tesisatımız üçüncü kez bozuldu; neyse ki ev sigortalı da 7-8 telefon görüşmesi sonrası gelip tamir ettiler. Ama 24 saat boyunca evdeki tek tuvaleti kullanamamak gerçekten büyük bir dram oldu! J Haftanın Cuma gecesini de şiddetli bir diş ağrısına tutularak geçirdim; Cumartesi günü akşama kadar klinik ve hastanedeydim. Aradaki "ufak tefek şeyleri" ve bunların yanında ofiste üst üste patlayan krizleri saymıyorum; anlatsam roman olur! JJ





Şu an evde tamir edilecek bir duşa kabin, ağzımda sinirleri geçici olarak uyuşturulmuş, acilen kanal tedavisine başlanması gereken bir diş ve üstümde bekleyen onlarca iş arasında sersemlemiş durumdayım.

Tüm bunlar olurken, haliyle daha yorgun, kendimize daha az vakit ayırabildiğimiz, yoğun günler geçirmeye başladık. Ben de  söylenir oldum; “üstümüzde lanet var yaaaa” diye diye dolanıyorum etrafta; Cemal de etkilendi sanırım benden, “Nazar nazar dedin, yahu cidden mi nazar var acaba?” demeye başladı.

Anlayacağınız ev bir deliler evine dönmek üzere J

Neyse ki adaçayı yaktım; biraz sakinler ortalık belki…

Sakinler di mi? ;)


Yani, umudum evrende, karmada, enerjide…


Yani, inanırsak olur bence! JJ

Yorumlar

  1. çok geçmiş olsun Mervecim.. umarım çok çok aydınlık bi yere giriş biletiniz olsun tüm bu yaşananlar.

    YanıtlaSil
  2. Sakinledi mi? Cok guzel smudgestick yaparim ve yakarim meh meh :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Osman ve Yeniden Kitap Kulübü

Ev...

Hafta Sonu Yeşil Bir Kaçış: Ortanca Evleri