Bodrum'da Üç Eşsiz Koy: Cennet, Kargıcak ve Mazı


Deniz konusunda hassasım. Yani her su birikintisine kolayca atlayamıyorum; dibini göreyim, derin olsun, taşlar ayağımı acıtmasın, mavisi-yeşili rengine doyayım istiyorum. Gürültülü plajlardan, kalabalık ve bol aksiyonlu sahillerden hiç hoşlanmıyorum. Mümkünse sakin, sessiz, doğanın içinde hissedebileceğim koylarda olayım istiyorum!

Bodrum'da tam da böyle, sevdiğim gibi üç farklı koya çıktı yolumuz. Kargıcak Koyu, Mazı Koyu ve Cennet Koyu.


Baştan uyarayım, eğer gittiğim yerde mutlaka konforlu tesisler olsun, denizden çıkınca duşumu alabileyim, aman da minderlere yayılayım, her vakit buz gibi içecekleri yudumlayayım, yüksek sesli müzik dinleyeyim diyorsanız buralar kesinlikle size göre değil! Çünkü neredeyse hiçbirinde-Mazı hariç- tesis yok, şezlong, şemsiye, duş yok; bu koylar havlunu atıp kendini dinlemelik ve bol bol yüzmelik:)

Kargıcak Koyu



Kargıcak Koyu...


Kargıcak Koyu'nu bir blogda okuyup "Hadi gidiyoruz!" dedik. Bizim kaldığımız Adabükü'nden yaklaşık 45-50 dakika sürüyordu. Yolun özellikle son kısmı epeyce bozuk. Virajlı, dar ve toprak bir yoldan gidiliyor. Şöyle diyeyim inişte yukarı çıkan bir arabanın zorlandığını görünce biz arabayı bırakıp son 1-2 km'yi yürüyerek yolu tamamladık:)

Genelde teknelerin uğrak yeri imiş. Biz tabi ki zor olanı seçip karadan ulaşmaya çalıştık! 

Kargıcak yolu...



Yola değdi ama! :) Kargıcak'ta bizi mis gibi, şahane bir deniz karşıladı. Taşlı bir denizi var; o yüzden yanınızda bir deniz ayakkabısı olması hayatınızı kurtarır:)

Kargıcak Koyu'nda tesis, şezlong, büfe... hiçbir şey yok. O yüzden giderken tedarikli gitmenizi öneririm. Yanınıza su ve atıştıracak bir şeyler alın muhakkak. Malum deniz acıktırıyor;)

Bir de çok gölgelik alan yok, şemsiyeniz, sandalyeniz ya da çadırınız varsa epey işe yarayabilirler;)

Kargıcak Koyu, meşhur İztuzu Plajı'nın da hemen sol yanında kalıyormuş. Biz gitmedik ama belki siz oraya da geçebilirsiniz;)


Mazı Koyu

Ah, Mazı...

Mazı koyu, Bodrum'un gördüğüm en sakin ve doğal bölgesi Mumcular'da yer alıyor. Yukarı Mazı ve Mazı olmak üzere iki köy ve çok sayıda koy var burada. Hani bir gün Bodrum'a yerleşecek olsak, bu köylerden birini seçebiliriz sanırım. Yani yol boyu bunun sohbetini yaptık en azından;)




Mazı bölgesinde 8 koy varmış aslında; Hurma, Ilgın, Sedef, Kisebükü, İnceyalı, Taşlıyalı, Akarca, Çakıllıyalı koylarının birkaçının karadan ulaşımı var, bazılarına ise yalnızca tekneyle ulaşılabiliyormuş. Biz karadan ulaşılabilenlere gitsek mi diye düşündük ama bir önceki günkü Kargıcak maceramızdan sonra vazgeçtik ;)

Mazı...


O yüzden en merkezi koyda denize girdik:) Hurma sahili diye geçiyordu günü geçirdiğimiz yer. Burada bir iki tesis, restoran ve market var. Yani epeyce "medeni" bir koy:)




Deniz yine taşlık; su berrak, ortam fazlasıyla sakin. Biz günün büyük kısmını sıcak taşların üstüne yatarak ve sıcakladıkça denize atlayarak geçirdik! O kadar iyi geldi ki...

Ben Mazı'ya bayıldım! :)


Cennet Koyu




Cennet Koyu, hakikaten cennet gibi... Yemyeşil bir bölgede, enfes bir koy.

Teknelerin uğrak yerlerinden biriymiş; ama tabi ki biz yine karadan ulaştık. Tekneniz yoksa arabayla da gidebilirsiniz, üzülmeyin yani:)


Deniz şahane, etraf sessiz,sakin, tesis-şezlong-market hiçbir şey yok. Biz Cennet Koyu'nda kendimize bir ağaç altı bulduk, örtümüzü serip denize atladık. O kadar güzeldi ki! 





Ağaçların altında, insansız, dingin, doğanın içinde, mavi ve yeşilin arasında bir yerlerde durmak, soluklanmak ve kendine dönmek o kadar iyi geliyor ki insana! Bir süre gözlerimi kapatıp oturdum ve yalnızca doğayı dinledim. An'da olmak, yalnızca yaşadığımız zamanı hissetmek o kadar değerli ki...  Şehir telaşında yapamıyoruz bazen içinde bulunduğumuz vakti yaşamayı. Arada böyle sessiz köşelere kaçmak lazım galiba ;)



Cennet Koyu, bana çok iyi geldi! 

Bodrum'a giderseniz ister tekneyle ister bizim gibi karadan Cennet Koyu'na uğrayın; birazcık denizle, doğayla, kendinizle baş başa kalın;)



Sizin Bodrum için böyle sakin, huzurlu, güzel koy tavsiyeleriniz neler?


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Osman ve Yeniden Kitap Kulübü

Ev...

Hafta Sonu Yeşil Bir Kaçış: Ortanca Evleri